Del planeta Terra a Mart en català amb els alumnes d'elemental 3 de Pallejà

Cursos de català

Jordi Blai, apassionat de l'astronomia i l'astronàutica, i membre actiu de l'associació Modelistes de Pallejà, ha ofert una xerrada sobre el planeta Mart, seguida d'un col·loqui, als alumnes d'elemental 3 dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística de Pallejà

El dimecres 24 de maig, de 7 a 9 del vespre, a la sala gran del castell de Pallejà, els alumnes de l'Elemental 3 dels cursos de català del CPNL han gaudit d’una immersió en la història contemporània de la conquesta de Mart.

L'activitat ha tingut dues parts clarament diferenciades. La primera ha consistit en una xerrada de Jordi Blai -apassionat de l'astronomia, l'astrofísica i l'astronàutica-, a qui els alumnes han escoltat atentament, atès l'alt interès de tota la informació i dades aportades. L'especialista ha portat també diverses maquetes físiques i fotografies de tot allò que ha exposat.

A continuació s'ha obert un torn de preguntes i d'intervencions per part dels alumnes que s'ha convertit en un autèntic col·loqui. Com era d'esperar, en la conversa han aparegut noms de científics com Albert Einstein, Carl Sagan o Stephen Hawking, però també d'escriptors com Jules Verne, H. G. Wells, cineastes com Stanley Kubrick o Georges Lucas, i, inevitablement, referències a obres clàssiques del món de la ciència-ficció.

Finalment, l'Oficina de Català de Pallejà ha agraït en nom de tots la presència de Jordi Blai, membre actiu també de l'associació Modelistes de Pallejà, amb un llarg aplaudiment. Un cop més, l'ús oral de la llengua més enllà dels continguts habituals de les classes de català ha servit per comprovar que el coneixement i la comunicació poden esdevenir també un plaer compartit.

Vols compartir aquesta notícia?