L'Oficina de Català de la Palma de Cervelló organitza una sessió de dinamització del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

El programa arriba a la quinzena edició a la població

Aquest mes de maig, l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha organitzat una sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a l'aula de català del curs Bàsic 3 de la Palma de Cervelló, que es duu a terme a la Biblioteca des d'aquest curs 2022-23.

La dinamitzadora del programa al Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, acompanyada d'una parella lingüística de Cervelló, la Yvonne i el Xavi, ha explicat als alumnes en què consisteix el programa i, a través d'una dinàmica participativa, els alumnes han pogut reflexionar sobre com s'aprèn una nova llengua i quin ús del català fan fora de l'aula. La Yvonne i el Xavi són parella lingüística des del curs passat, quan la Yvonne va cursar el Bàsic a la Palma de Cervelló. Els han explicat la seva pròpia experiència com a parella lingüística de manera molt engrescadora i els han animat a participar-hi, ja que suposa una excel·lent oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant una hora setmanal al llarg de deu setmanes.

Gràcies a aquesta dinamització del programa, la majoria dels alumnes del curs de la Palma s'han animat a participar-hi com a aprenents. I alguns d'ells ja han format una parella amb un voluntari o voluntària de la mateixa població.

El VxL no només s'adreça a l'alumnat dels cursos de català per a adults, sinó que s'ofereix a tots aquells ciutadans que vulguin practicar el català en contextos informals, en converses fora de les aules. També pot inscriure's com a voluntària per la llengua qualsevol persona interessada a compartir la llengua catalana amb una persona que l'estigui aprenent. En tots dos casos, només cal adreçar-se a l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló en l'horari d'atenció al públic habitual o a través de les xarxes socials, el correu electrònic (lapalma(ELIMINAR)@cpnl.cat) o al telèfon mòbil (634757326).

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?