Visita guiada a la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera amb alumnes dels cursos Inicial i Bàsic 2

Activitats complementàries

Alumnes dels cursos Inicial i Bàsic 2 han fet una visita guiada a la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera per conèixer aquest equipament municipal i practicar els coneixements adquirits a l'aula

Aquesta setmana, alumnes dels cursos Inicial i Bàsic 2 han assistit a la visita a la biblioteca municipal d'Abrera. Aquesta visita els ha ajudat a conèixer un dels equipaments culturals més importants de la seva ciutat i els ha servit per posar en pràctica coneixements que han adquirit aquest segon trimestre a l'aula.

Una de les responsables del servei ha explicat el funcionament de la biblioteca (préstecs, materials, terminis, activitats que s'hi fan...) i, tot seguit, han fet un recorregut per l'espai per explicar-los les diferents seccions que hi poden trobar. Els ha semblat especialment interessant la secció anomenada "Llibres de lectura fàcil" on hi tenen classificats molts llibres ideals per a persones que comencen a aprendre català. També els han explicat que, en alguns casos, aquests llibres incorporen un CD per acompanyar la lectura.

A continuació, han entrat a la secció infantil i la responsable els ha explicat la importància que donen a aquesta franja d'edat. Els ha mostrat les propostes lectores i culturals que organitzen per a ells i els ha mostrat la nova secció de "jocs de taula", on poden venir amb els infants a jugar o es poden endur el joc en préstec a casa. Els alumnes han vist que la majoria d'aquests jocs eren en català i que, per tant, també podien ampliar els seus coneixements a través del joc.

Un cop feta la visita pels diferents espais, els alumnes han aprofitat per fer algunes preguntes a la responsable com ara: quins documents són necessaris per a fer-se el carnet, quin és l'horari de la biblioteca, quants llibres té en total el fons de la biblioteca, si s'hi fan activitats per a nens amb necessitats especials o quants dies es poden endur els llibres a casa.

Finalment, un cop acabada la visita, els pocs alumnes que no tenien el carnet de la biblioteca, se l'han fet i alguns alumnes han aprofitat per endur-se alguns llibres en préstec i per consultar les properes activitats programades.

La visita ha estat molt enriquidora i els ha servit per conèixer molt més a fons aquest equipament i per veure la importància que pot tenir a l'hora d'acompanyar-los en el seu aprenentatge del català.

Vols compartir aquesta notícia?