Trobades ràpides entre voluntaris i aprenents de Martorell per dinamitzar a les aules el Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

Participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) a Martorell han col·laborat a promoure l'activitat a les aules

El dilluns 27 de febrer l'alumnat dels grup de nivell bàsic 3 de català ha rebut la visita de participants d'edicions anteriors del VxL per fer trobades ràpides. Aquesta acció s'emmarca en la 19 edició del VxL promoguda pel Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El lloc de trobada ha estat l'aula de català del SLC, a les 17 h. Després d'una breu explicació, s'han fet parelles lingüístiques de catalanoparlants habituals amb aprenents de català del bàsic 3. Cada cinc minuts es tocava un xiulet i es feia canvi de parella.

La dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, ha organitzat una sessió dinàmica i participativa amb una trentena de persones, una desena de voluntaris i una vintena d'aprenents.

Al final de l'activitat, 7 persones s'han inscrit com a aprenents del VxL i fins i tot s'ha constituït una parella lingüística durant l'activitat. Els alumnes han rebut nombroses felicitacions pel que fa al seu progrés acadèmic per part dels voluntaris.

Per participar-hi com a voluntari o aprenent, independentment de si s'és o no alumne, cal contactar amb el Servei Local de Català de Martorell a través dels canals habituals: martorell(ELIMINAR)@cpnl.cat, whatsapp 634 757 315 o telèfon.

El programa VxL ofereix una oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes. En els dos primers mesos de l'any ja s'han format a Martorell 17 parelles lingüístiques que es troben de forma presencial o en línia.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?