Celebració del Dia Internacional de la Llengua Primera a Sant Vicenç dels Horts amb les cançons de la nostra infantesa

Activitats complementàries

Valorar la llengua primera dels alumnes i recordar la infantesa a través de les cançons que cantaven o escoltaven han estat els centres d'interès de la commemoració del DILP en algunes aules de Sant Vicenç dels Horts

Dimarts 21 de febrer, alumnes dels cursos de nivell elemental i bàsic han escollit una cançó de la seva infantesa. Després d'exposar els diferents motius de la tria, s'han escoltat i cantat les cançons en versió original i, per tant, en la llengua primera dels alumnes (castellà, guaraní i àrab)  i alguns han explicat anècdotes d'infants relacionades amb la cançó.

Entre altres, les cançons escollides han estat les següents: Ya Ghayeb, en àrab i Pimpón es un muñeco (d'Hondures), Vuelta a la escuela (del Perú), Lloraré (de Colòmbia) i Jardín infantil (del Salvador), en castellà.

La valoració que han fet de l'activitat els alumnes ha estat molt positiva perquè els ha permès traslladar-se a una etapa significativa de la vida i connectar-hi per mitjà de la música. Escoltar i cantar les seves cançons d'infantesa els ha facilitat expressar en català emocions i sentiments que els han sorgit en recordar diferents vincles familiars, compartir-los i reconèixer-ne la vàlua.

En definitiva, l'activitat ha esdevingut una dinàmica important de cohesió de grup en català per la implicació emocional dels alumnes que hi han participat.

Vols compartir aquesta notícia?