L'alumnat de l'Oficina de Català d'Abrera celebra el Dia Internacional de la Llengua Primera

Activitats complementàries

Les activitats han servit per posar en valor la diversitat lingüística mundial

L'alumnat del curs Bàsic 2 de l'Oficina de Català d'Abrera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha celebrat aquest 21 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Primera. La tècnica de l'Oficina de Català, Emma Delgado, els ha fet una explicació sobre la importància de la diversitat lingüística i els ha fet reflexionar sobre la situació lingüística als països de l'Amèrica del Sud, d'on son originaris tots els alumnes del curs.

Els alumnes han quedat molt sorpresos quan han vist la gran diversitat lingüística del territori, ja que hi ha més de 420 llengües, mentre que només n'hi ha 7 que siguin oficials. També s'ha debatut i reflexionat sobre la situació actual del català.

D'altra banda, els alumnes han realitzat l'activitat "Una paraula amb música", on se'ls ha demanat que pensin en una paraula que els "sonés bé, que tingués musicalitat" en la seva llengua primera. Un cop triada, s'ha fet un vídeo de cada alumne dient aquesta paraula i s'ha fet una votació dins l'aula per escollir la paraula guanyadora. A continuació s'ha difós el vídeo per xarxes socials perquè els seguidors poguessin escollir també quina era la seva paraula preferida.

Tots els alumnes han coincidit a dir que ha estat una activitat molt enriquidora!

Vols compartir aquesta notícia?