L'alumnat del Servei Local de Català de Martorell celebra el Dia Internacional de la Llengua Primera

Activitats complementàries

Les activitats han servit per posar en valor la diversitat lingüística mundial

L'alumnat del Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha celebrat el Dia Internacional de la Llengua Primera amb diferents activitats a l'aula i fora de l'aula.

L'alumnat del curs Inicial ha sentit una breu explicació del professor sobre l'origen d'aquesta efemèride. Els alumnes han posat en comú quines són les seves llengües inicials i l'activitat ha servit per fer emergir l'amazic com un dels idiomes més parlats a l'aula com a llengua primera, malgrat que altres companys fins i tot en desconeixien l'existència.

L'alumnat d'un curs Bàsic 2 ha explicat quina era la seva cançó infantil preferida. L'activitat ha servit per posar l'accent en el fet que totes les llengües estan íntimament lligades a emocions i que, per tant, són dignes de respecte.

Finalment, l'alumnat d'un Elemental 2 ha visitat una exposició al Centre d'Interpretació del Patrimoni La Caserna. La visita guiada ha servit per constatar que el català és llengua societària i que és apta com a llengua comuna per a persones amb diferents orígens lingüístics.

Vols compartir aquesta notícia?