Segona edició de Voluntariat per la llengua exprés a les aules de Sant Vicenç dels Horts

Voluntariat per la llengua

Converses ràpides entre voluntaris i alumnes dels cursos de català han estat la carta de presentació del programa Voluntariat per la llengua

Aquest curs 2022-2023, com l'anterior, el Servei Local de Català (SLC) de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha implicat alumnes i voluntaris per la llengua per dinamitzar el programa Voluntariat per la llengua (VxL) a les aules a través del voluntariat exprés in situ, atesa l'excel·lent valoració de l'activitat obtinguda l'any passat dels uns i els altres.

El dimecres 25 de gener, a la Sala Vicenç Miró de Ca l'Aragall, els alumnes del curs de nivell Elemental 2 han mantingut converses breus en català amb diferents voluntaris actuals i quatre alumnes de l'Intermedi 2 que han fet de voluntaris. La resta d'alumnes de l'Intermedi 2 també han experimentat aquestes trobades i converses exprés amb les set persones voluntàries convidades.

El dijous 26 de gener, altres set voluntaris per la llengua han compartit una estona del seu temps lliure amb alumnes del Bàsic 3 per conversar-hi a l'aula mateix i donar-los a conèixer el programa des de la seva experiència.

Els 14 voluntaris i els 35 alumnes participants en aquesta segona edició de VxL exprés han agraït poder intervenir-hi i alguns ja han escollit la seva parella lingüística per iniciar oficialment les seves trobades lingüístiques a partir d'aquest mes de gener.

Gràcies a l'organització de l'activitat per la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, i la professora dels cursos, Rosa M. Martínez, per fer-la dinàmica i participativa i la implicació i l'entusiasme de les persones voluntàries i els alumnes, el voluntariat exprés ha estat considerat per tothom que hi ha participat com una manera molt gratificant i adequada de promoure el VxL a les aules.  

El programa VxL ofereix una oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes. Per participar-hi com a voluntari o aprenent, independentment de si s'és o no alumne, cal contactar amb el Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts: /xarxa/cnlcanametller/directori/236/slc-de-sant-vicenc-dels-horts

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?