La Fundació Iris s'adhereix al Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

L'entitat de Sant Vicenç dels Horts contribueix a fer créixer l'ús social del català al Baix Llobregat

La Fundació Iris, entitat sense ànim de lucre que treballa en pro de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha formalitzat l'adhesió al Voluntariat per la llengua (VxL) i s'afegeix, així, a la xarxa d'entitats del territori que col·laboren amb el programa.

Des de la fundació es promouen, fomenten i desenvolupen tots aquells aspectes que suposen un benefici o una ajuda per a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat psíquica. La possibilitat d'ajudar algú que vol aprendre català o de poder-lo practicar també és un d'aquests beneficis. És per això que des del 2020 (amb una pausa forçada per la pandèmia) la Fundació Iris i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, col·laboren per difondre el programa entre els usuaris de l'entitat i animar-los a participar-hi. Enguany, s'hi han format deu parelles lingüístiques.

El CNL Ca n'Ametller compta amb una cinquantena d'entitats, associacions i ens públics del Baix Llobregat nord i centre que col·laboren amb el VxL de diverses maneres amb l'objectiu comú d'estendre l'ús social del català al territori: difonent el programa, sent punt d'inscripció o punt de trobada de parelles lingüístiques, aportant persones voluntàries i aprenentes d'entre els seus usuaris, associats o el seu personal, constituint parelles lingüístiques, oferint les seves activitats als participants o col·laborant puntualment en l'organització d'activitats.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?