Les converses exprés i el testimoni d'una parella lingüística han estat claus en la difusió del Voluntariat per la llengua a les aules de Sant Vicenç dels Horts

Voluntariat per la llengua

Les cites ràpides entre alumnes de l'Elemental 3 i voluntaris actuals i la intervenció d'una parella lingüística al Bàsic 3 han estat les activitats de promoció del Voluntariat per la llengua a les aules

El dimecres 11 de maig, l'alumnat del curs de nivell Bàsic 3 ha rebut la visita de la parella lingüística actual formada per la Pilar i l'Ana M. com a testimoni d'èxit del Voluntariat per la llengua (VxL). L'objectiu ha estat donar a conèixer la seva experiència i animar els alumnes a participar en el programa.

Aquest mateix dia, els alumnes del curs de nivell Elemental 3 han pogut conèixer i parlar en català amb diferents voluntaris a través de cites ràpides prèviament formalitzades. Aquestes converses breus els han animat molt a voler parlar en català fora de l'aula, perquè han pres consciència de la seva capacitat de parlar en català amb persones desconegudes, entre altres aspectes relacionats amb actituds i usos lingüístics..

Tant els voluntaris com els alumnes han valorat l'activitat com a molt positiva, gratificant, interessant, útil i molt recomanable per apropar el VxL als alumnes.

La implicació de la parella lingüística i de l'Ana M., l'Eva, el Miquel, la Julita, la Dolors, la Rosa M. i el Miquel Àngel com a persones voluntàries ha estat decisiva en aquestes dues activitats dinàmiques i participatives organitzades per la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, i la professora dels cursos, la Rosa M. Martínez.

El programa VxL ofereix una oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes. En aquests moments, diversos alumnes de l'Elemental 3 ja tenen parella lingüística i altres del Bàsic 3 s'hi han inscrit com a aprenents.

Per participar-hi com a voluntari o aprenent, independentment de si s'és o no alumne, cal contactar amb el Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?