El Círcol esdevé punt de trobada i d'inscripció del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català de Martorell crea més aliances per impulsar l'ús del català

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha adherit El Círcol com a col·laborador del Voluntariat per la llengua (VxL).

El Círcol, seu de la Regidoria de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació de Martorell, és a la plaça de la Vila, 19. A banda de fer atenció al públic en català, els seus tècnics ajudaran les persones interessades en el VxL a apuntar-s'hi i oferiran l'espai de cadires i taules de l'entrada com a punt de trobada. Facilitant l'ús d'un ordinador des del qual apuntar-se a fer d'aprenent o de voluntari, El Círcol esdevé punt d'inscripció i punt de trobada del VxL.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

L'any 2022 a Martorell ja s'han constituït 26 parelles lingüístiques. A hores d'ara hi ha 125 establiments col·laboradors del VxL, tres entitats adherides (La Xarxa, Òmnium Cultural del pla de Montserrat i la Fundació Francesc Pujols) i dos ens col·laboradors (la Biblioteca Francesc Pujols i El Círcol).

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?