A Molins de Rei es proposa un curs per facilitar l'atenció en català als comerços de la vila

Cursos de català, Ús professional

La col·laboració entre Molins Comerç (Botmol) i el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Local de Català d'aquesta població, ha fet possible engegar la iniciativa

Fa més de vint anys que es va iniciar la col·laboració entre aquesta associació d'establiments comercials i el Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei: primer va ser amb l'elaboració de les primeres cartes als Reis i, després, per vetllar per la qualitat de les seves comunicacions escrites amb assessorament lingüístic i formació per a les persones associades. Les circumstàncies van canviant amb el temps i ara s'ha detectat la necessitat de formació en l'aprenentatge oral del català entre persones que treballen fent atenció al públic.

El curs previst tindrà una durada de 45 hores i es farà en horari de migdia (els dilluns i dimecres, de 14.30 a 16.30 h), precisament perquè les persones que hi estiguin interessades puguin conciliar la formació amb el seu horari laboral. Començarà el 4 d'abril i acabarà el 22 de juny.

Aquesta és una primera iniciativa en la línia que el Servei Local de Català s'ha marcat per donar suport a les entitats comercials de la vila que vulguin millorar l'ús del català entre els seus associats i associades. L'any 2019, la Generalitat de Catalunya va fer un estudi sobre la presència del català en el sector comercial de Molins de Rei i va detectar àmbits, com l'atenció oral a la clientela, que podien millorar. Per això, el SLC mirarà de donar resposta a totes aquelles demandes que li arribin provinents d'aquest sector.

Les persones que estiguin interessades a fer aquest curs poden posar-se en contacte amb el Servei Local de Català (tel. 677 258 352; slcmolins(ELIMINAR)@cpnl.cat) o amb Molins Comerç (info(ELIMINAR)@botmol.cat) abans del 29 de març. Així mateix, poden proposar altres formacions que creguin adients a les seves necessitats.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?