Voluntaris i aprenents de Sant Andreu de la Barca dinamitzen la 20a edició del Voluntariat per la llengua a les aules

Voluntariat per la llengua

Antics voluntaris i aprenents del programa del Voluntariat per la llengua a Sant Andreu de la Barca han col·laborat a promoure l'activitat a les aules

El Servei Local de Català (SLC) de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística, posa en marxa la 20a edició del Voluntariat per la llengua i per aquest motiu ha convidat voluntaris i aprenents a visitar els  alumnes dels dos cursos de català de nivell Bàsic 2.  

El programa del Voluntariat per la llengua (VxL) suposa una oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes i en aquests moments els alumnes que estan a punt de començar el mòdul de nivell Bàsic 3 ja s'hi poden inscriure com a aprenents.

En la sessió han participat la parella lingüística formada per l'Eva i la Tebas i l'Eli com a aprenenta, que han explicat la seva experiència als alumnes. La dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, ha organitzat una sessió dinàmica i participativa per explicar el programa als alumnes, que han reflexionat sobre l'aprenentatge de les llengües i sobre l'ús del català fora de l'aula.

El SLC ha posat en marxa una edició cada any des del 2003, moment en què es va posar en marxa la primera edició, coincidint amb l'inici del programa a tot Catalunya. Des d'aleshores hi han participat més d'un miler de santandreuencs que han fet més de 5.000 hores de conversa en català.

Per participar-hi com a voluntari o aprenent, independentment de si s'és o no alumne, cal contactar amb el Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?