Alumnes i participants al VxL de Vilafranca i l’Alt Penedès fan la ‘II Passejada parlada’

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, CPNL

L'activitat permet parlar en català mentre es camina i conèixer l'entorn de Vilafranca

El 24 d'abril passat, una quarantena de persones, entre alumnes, voluntaris i aprenents van fer una sortida cap al Pi de la Serreta i l'ermita romànica de Santa Maria dels Horts, per celebrar Sant Jordi.

Segona edició

Per segon any consecutiu, s'ha tornat a oferir aquesta activitat lúdica i cultural per conèixer els voltants de Vilafranca. A banda dels participants del Voluntariat per la llengua (VxL) de Vilafranca, també s'hi va afegir una bona representació del grup de VxL de Gelida.

La sortida va començar al pàrquing de la Residència Ricard Fortuny i la primera parada es va fer al Pi de la Serreta, un dels exemplars arboris més singulars de la comarca. Es tracta d'un pi blanc, de 15 m d'alçada, 20 m de capçada i gairebé 5 m de soca.

La passejada va continuar fins a Santa Maria dels Horts, una petita ermita del municipi de Vilafranca del Penedès protegida com a bé cultural d'interès local. La fundació data probablement del segle X. El 1395 va ser dotada del benefici de Santa Apolònia i Santa Bàrbara. Allà es va fer una parada i un berenar per agafar forces per acabar la sortida.

Parlar tot passejant

L'excursió, de més de 7 quilòmetres de ruta circular, va recórrer per boscos i camins al costat de vinyes i conreus. La guia de l'excursió va anar a càrrec de dos voluntaris, la Montserrat Garriga i el Joan Mateu. La idea va sorgir de la Montserrat. Ella i la seva parella lingüística, la Laura, sempre feien les converses caminant pels voltants de Vilafranca i a aquesta hora de conversa i natura li van posar el nom de Passejades parlades.

Alumnes, voluntaris i aprenents van aprofitar la sortida per relacionar-se entre ells fent noves coneixences i així enriquir l'experiència personal i lingüística. La satisfacció i el gaudi de l'experiència es va manifestar per part de les persones que van assistir a la caminada. Com a record de la sortida i de la celebració de Sant Jordi, es va distribuir un punt de llibre amb motius de plantes i flors i un poema que un voluntari va llegir davant de l'ermita.

Vols compartir aquesta notícia?