6 parelles lingüístiques inicien les trobades al Pla del Penedès

Voluntariat per la llengua

Una vintena de persones van assistir a la presentació del VxL en aquest municipi de l'Alt Penedès

El 6 de març va tenir lloc una nova presentació del Voluntariat per la llengua (VxL) al Pla del Penedès. A partir de la data de presentació, van posar-se en funcionament 6 parelles lingüístiques (6 voluntàries i 6 aprenentes), que van començar les trobades setmanals de conversa. Com a representants de l'Ajuntament hi van assistir la regidora Cristina Gallego i l'alcaldessa Dolors Chacón, totes dues participants com a voluntàries.

Informació i orientacions

La dinamitzadora del programa a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va presentar el programa i va donar la informació i les orientacions a les parelles lingüístiques que iniciaran les trobades. També va repartir els materials que seran el suport per a les converses entre voluntaris i aprenents.

A partir de la data de presentació, les parelles lingüístiques començaran les converses amb el compromís de parlar en català una hora a la setmana, durant 10 setmanes.

Interès pel català

A la sessió hi van assistir algunes persones que, pel seu nivell oral, no podien optar a tenir una parella lingüística. Així doncs, veient l'interès i necessitat d'aquest grup de cinc persones, una voluntària es va oferir a fer, a banda del programa, unes trobades per començar a practicar el català.

L'Ajuntament del Pla del Penedès forma part de les entitats i organismes adherits al VxL que donen suport al programa.

Vols compartir aquesta notícia?