Alumnes i participants del Voluntariat per la llengua visiten la casa-museu Berger Balaguer

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Més de 75 de persones visiten el singular edifici vilafranquí

Presentació

En primer lloc, el president de l'entitat, Joan Melero, va donar la benvinguda a tots els assistents. Amb l'objectiu d'apropar les entitats adherides al VxL,  va explicar quins són els eixos de treball de la Fundació Pinnae i els valors en què se sustenta. A continuació, la dinamitzadora del VxL de l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va donar les orientacions i va explicar el funcionament de les trobades que formaran les noves parelles o bé continuaran de l'edició anterior.

A partir d'aquesta presentació, les parelles lingüístiques es trobaran una vegada a la setmana durant deu setmanes per conversar en català d'una manera informal i distesa.

"Quan parles fas màgia", diu el lema del Voluntariat. I és que, certament, s'obre la màgia un cop les parelles comencen a interactuar i es forma un ambient distès i un esperit de cooperació que propicia l'intercanvi cultural i l'aprenentatge lingüístic.

Visita

Paral·lelament, i distribuïts en grups, els assistents van fer una visita guiada per les dependències de la casa per conèixer la història que envolta aquest edifici modernista: casa-museu, auditori i sala d'exposicions.

Com que la visita va despertar interès, el dia 5 de març, dos grups de 26 d'alumnes dels cursos de català també van fer la visita guiada.

Totes les estances de la casa conserven el mobiliari original corresponent, així com quadres, elements decoratius i objectes d'ornamentació de l'època. La casa modernista va ser construïda pels arquitectes Santiago Güell i Marcel·lí Cosquillat entre els anys 1910 i 1914.

Voluntariat per la llengua

El VxL és un programa de foment de l'ús del català que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben deu hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment, els assessora i ofereix recursos materials que els poden ajudar a trobar temes de conversa.

Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l'adreça electrònica vxl.vilafranca(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?