Noves presentacions del Voluntariat per la llengua a l’escola Pau Boada i a Gelida

Voluntariat per la llengua

Durant 10 setmanes, 16 persones a l'escola Pau Boada i 18 a Gelida es trobaran per conversar en català

Escola Pau Boada

El 14 de febrer va tenir lloc la presentació de la tretzena edició del VxL a l'escola Pau Boada, de Vilafranca del Penedès. A més de les 14 persones, entre voluntaris i aprenents, que van participar en la presentació d'aquesta edició, també hi van assistir la directora de l'escola, Imma Badell, i la tècnica d'Integració Social, Pilar Arbòs.

Així doncs, a partir de la data de presentació, 16 persones (7 voluntàries i  9 aprenentes) van començar les trobades setmanals de conversa.

Com en les altres ocasions, el programa ofereix la possibilitat d'organitzar parelles lingüístiques entre pares i mares de l'escola, i també amb persones vinculades al barri de l'Espirall, Associació Gent del Barri.

Des de l'any 2018, l'escola Pau Boada forma part de les entitats i organismes adherits al VxL que donen suport al programa.

Gelida

El  mateix 14 de febrer també va tenir lloc la presentació d'una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Gelida, a l'Escorxador. En aquesta nova edició, de moment, hi haurà en funcionament 10 parelles lingüístiques, de les quals algunes continuen les converses de l'edició anterior i d'altres inicien l'experiència del VxL per primera vegada. La majoria de parelles lingüístiques faran les trobades presencialment, però una d'elles les continuarà fent de manera virtual.

A banda de les trobades de les parelles lingüístiques, el grup gelidenc té previst, com ja és habitual, organitzar activitats conjuntes, com ara trobades per fer jocs de taula, sortides culturals, etc. Les activitats de jocs de taula en català les dinamitza una voluntària d'aquest grup.

L'Ajuntament de Gelida és un organisme adherit al Voluntariat per la llengua i, gràcies a aquesta col·laboració, el programa és present al municipi des de l'any 2008, renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població. Com a representant de l'Ajuntament va assistir a l'acte la tècnica d'Educació Cristina Mollà.

Informació i orientacions

En els dos casos, Gemma Garcia, dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, va presentar el programa i va donar la informació i les orientacions a les parelles lingüístiques que iniciaran les trobades. També va repartir els materials que seran el suport per a les converses entre voluntaris i aprenents.

A partir de la data de presentació, les parelles lingüístiques començaran les converses amb el compromís de parlar en català una hora a la setmana, durant 10 setmanes.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?