Presentació del Voluntariat per la llengua a l’escola El Cim de Vilanova i la Geltrú

Voluntariat per la llengua

El programa del VxL s'ofereix com a opció als alumnes de 3r d'ESO que participen en el Servei Comunitari

El 14 de novembre, una cinquantena d'alumnes de l'escola El Cim de Vilanova i la Geltrú van assistir a les sessions informatives de les entitats que col·laboren en el projecte de Servei Comunitari, entre les quals es troba el Voluntariat per la llengua (VxL).

VxL a El Cim

Per quart any consecutiu, s'ha informat els alumnes d'El Cim perquè adaptin el model del VxL al programa del Servei Comunitari, amb l'objectiu que puguin formar parelles lingüístiques dins el centre educatiu. Amb aquesta iniciativa es promou l'ús del català perquè sigui una llengua útil i apta per a tothom, i alhora contribueix a reforçar l'aprenentatge de la llengua dins l'escola.

La presentació va anar a càrrec dels dinamitzadors del VxL al Garraf, Queti Vinyals i Marc Mata, els quals van informar els alumnes de la importància que ha tingut el programa en els seus 20 anys d'història i els propòsits que es persegueixen a l'hora de formar parelles lingüístiques adultes: oferir un escenari real en què els aprenents puguin mantenir una conversa informal i familiaritzar-se amb les particularitats de la llengua en un àmbit quotidià.

Català oral

Així, el programa s'adapta a les escoles animant els alumnes voluntaris a ajudar els companys que hagin arribat recentment a Catalunya i vulguin practicar el català oral. El programa consistirà en deu sessions de conversa d'una hora de durada, que es faran dins el centre educatiu en horari lectiu i les supervisaran els tutors.

Diversos centres educatius del Garraf i l'Alt Penedès estan aplicant amb resultats molt positius el model del VxL amb l'objectiu que els alumnes millorin l'expressió oral i, alhora, afavorir l'ús i el coneixement del català i la cohesió entre l'alumnat.

Vols compartir aquesta notícia?