Es presenta una nova edició del Voluntariat per la llengua a Vilanova i la Geltrú

Voluntariat per la llengua

Una vintena de persones es reuneixen a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell per participar com a voluntàries i aprenentes en una nova edició del VxL

El dia 10 d'octubre, el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú va iniciar una nova edició del Voluntariat per la Llengua (VxL) a la Biblioteca Armand Cardona. L'acte va aplegar una vintena de persones que formaran les noves parelles lingüístiques que se sumen al programa que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Queti Vinyals, dinamitzadora del VxL al Garraf, va presentar l'acte. En primer lloc, va donar la benvinguda als participants, els va explicar el funcionament del programa i tot seguit va posar en contacte els voluntaris i aprenents que seran parella lingüística durant deu setmanes, en què es reuniran un cop cada set dies per practicar la conversa en català. Poc després de fer aquesta introducció al programa, les parelles ja xerraven emocionades i planificaven les futures trobades.

Actuació del Grup CNL Teatre

La trobada va concloure amb una breu representació teatral organitzada pel Grup CNL Teatre, un grup de teatre que es va crear a través del VxL i del qual formen part participants del programa i alumnes dels cursos de català. La companyia va obsequiar els assistents amb una divertida versió del difícil procés de trobar una parella lingüística (o no) que s'ajusti al perfil dels participants.

"Quan parles fas màgia", diu el lema del Voluntariat. I és que, certament, s'obre la màgia un cop les parelles comencen a interactuar i es forma un ambient distès i un esperit de cooperació que propicia l'intercanvi cultural i l'aprenentatge lingüístic.

Vols compartir aquesta notícia?