El qüestionari lingüístic 'Un cop de mà. Rumia i encerta-la!' fa un any

Activitats complementàries

El formulari és un qüestionari breu que es basa en els continguts que va iniciar el servei d'assessorament del CNL del Vallès Oriental

Ara fa un any, el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf va publicar el primer número del qüestionari Un cop de mà. Rumia i encerta-la! coincidint amb la data en què es commemora el Dia Internacional del Joc, el 28 de maig.

Un cop al mes

El CNL publica Un cop de mà. Rumia i encerta-la! mensualment. Per rebre'l cada mes, s'hi pot accedir a través de l'apartat de Publicacions del web del CNL o donar-se d'alta des de l'apartat de Subscripcions.

L'enllaç del qüestionari es pot obrir des d'un ordinador o des del mòbil i el funcionament és ben senzill: es tracta de respondre 5 preguntes en què s'han d'omplir buits, triar opcions o escriure-hi solucions. Un cop finalitzades les respostes, abans de clicar el botó "Envia" hi ha una curiositat lingüística. Tot seguit apareix a la pantalla el botó "Mostra els resultats" per veure'n les solucions i saber si les respostes són les encertades. A les solucions també apareixen comentaris i enllaços a l'Optimot, el servei de consultes lingüístiques en línia.

Novetat

En l'edició d'aquest mes, perquè els reptes siguin més emocionants, s'hi ha incorporat un nou element: un temporitzador de 3 minuts, que s'activa quan els jugadors comencen a respondre les preguntes.

Aquesta eina és un repte en forma de joc que permet reforçar i millorar els coneixements lingüístics i la qualitat en les comunicacions escrites. Per participar-hi cal tenir coneixements intermedis, de suficiència o superiors de llengua.

Vols compartir aquesta notícia?