Alumnes del Bàsic 3 de Sant Pere de Ribes fan pràctiques lingüístiques a l’entitat Ger i en visiten el local

Cursos de català

El CNL ha incorporat algunes entitats adherides al VxL com a espais on els alumnes poden fer pràctiques lingüístiques

Per aprendre una llengua cal practicar-la més enllà de les hores de classe, cal usar-la en contextos reals i sense el suport del docent, amb l'objectiu d'augmentar la confiança dels estudiants i d'establir relacions socials en llengua catalana.

Per això, un grup d'alumnes del Bàsic 3 de Sant Pere de Ribes es van trobar amb  la presidenta de l'entitat cultural Ger per fer pràctiques lingüístiques. Els components del grup ja havien fet  pràctiques en alguns establiments comercials del poble i per acabar el curs es van preparar una sèrie de preguntes sobre l'entitat Ger, ja que enguany també s'han incorporat  a les pràctiques les entitats col·laboradores del VxL (a Ribes n'hi ha 4 que hi estan adherides).

En aquesta ocasió es van poder organitzar les pràctiques a l'entitat Ger. La Iolanda Maurici, en nom del Ger, va respondre totes les preguntes que li van fer sobre l'entitat -que aquest any ha celebrat el 50è aniversari-, sobre la històrica casa que els acull i sobre totes les activitats que s'hi fan. La Iolanda va encoratjar els alumnes a participar en les activitats que organitza l'entitat durant tot l'any (calendari tradicional, música, teatre, esplai, muntanyisme...).

Després de la conversa, l'alumnat i la professora van poder gaudir d'una visita guiada per totes les instal·lacions del Ger: sala d'actes, el Palmerar, la nau-teatre... Un vespre molt ben aprofitar per parlar en català i conèixer l'entorn cultural de Ribes.

Vols compartir aquesta notícia?