Es convoca la setena edició del concurs literari “Relats per al cafetó”

CPNL

Fem Ribes i el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes organitzen conjuntament el certamen, que enguany acceptarà relats breus que tractin dels comerços i els establiments de restauració ribetans

L'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català (SLC) de Sant Pere de Ribes han convocat la setena edició del concurs "Relats per al cafetó", que enguany acceptarà qualsevol relat que tingui algun aspecte relacionat amb els comerços i els establiments de restauració de Sant Pere de Ribes.

Bases del concurs

Per ser admeses al concurs, les narracions hauran de tenir un màxim de 400 paraules, ser escrites en català i complir uns requisits formals (lletra Arial, cos 12 i a doble espai). Les obres es podran lliurar del 27 de març al 23 d'abril de 2023, a la bústia femribes.relatsxlcafeto(ELIMINAR)@gmail.com. En joc hi ha 100 euros en vals de regal per gastar als comerços i establiments de restauració adherits a Fem Ribes i un obsequi del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

El jurat del setè concurs "Relats per al cafetó" el formaran tres persones: una que proposarà Fem Ribes, una altra que proposarà el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf i la guanyadora del concurs de l'any 2022. Valorarà la relació amb el tema del concurs i el sentit de l'humor, la creativitat i la imaginació de les obres. El lliurament de premis es farà el 12 de maig.

Fem Ribes i el Servei de Català també tenen previst editar una publicació digital que inclourà una selecció del relats admesos.

Llengua i comerç

Actuacions com aquesta refermen l'eix que estableix el programa Comerços i empreses, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i alhora animen a escriure de manera creativa els alumnes dels cursos de català per a adults i la població en general. Escriure sobre vivències locals, guanyar un premi i veure publicat el treball és un estímul. S'aconsegueix, doncs, un doble objectiu: promoure l'ús de la llengua catalana i incentivar el comerç local, una manera d'unificar cultura i territori que contribueix a generar vincles forts entre els diferents sectors del municipi.

Es poden consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

Vols compartir aquesta notícia?