Els alumnes del curs Bàsic 1 de Vilafranca surten de l’aula per practicar el català al mercat

Cursos de català, De la competència a l'ús

Prèviament havien assajat els diàlegs que els havien d'ajudar a fer possible aquesta experiència real d'anar a comprar

El 7 de març passat, un grup de 20 alumnes del curs Bàsic 1 del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès va sortir de l'aula per fer una pràctica real de compra al mercat de Sant Salvador.

Per contextualitzar els coneixements que s'havien adquirit sobre els aliments i la compra, els alumnes van preparar una pràctica oral. Prèviament, a l'aula, van assajar els diàlegs que els havien d'ajudar a fer possible aquesta experiència real d'anar a comprar. En el moment de la pràctica, els alumnes es va anar distribuint en diferents parades del mercat per comprar el que necessitaven: forn i pastisseria, fruita seca, herbolari, bacallaneria, carnisseria, peixateria i llegums. En el moment de fer aquest primer assaig lingüístic a la botiga, els alumnes es van presentar dient que estaven estudiant català i que feien la compra per practicar la llengua.

Valoracions positives

La majoria d'alumnes no s'havien atrevit mai a parlar en català a les botigues; per això, després de l'experiència, en van fer valoracions molt positives: "m'ha agradat molt. Ha estat divertit", "l'experiència ha estat molt bonica". En general compartien que les dependentes eren molt maques, simpàtiques i agradables; i que els animaven a practicar el català. També valoraven l'ambient del mercat: agradable, acollidor i amb molta vida per comprar i comunicar-se.

Tots els alumnes estaven contents després de l'experiència i van quedar molt satisfets d'haver superat aquest nou repte en l'aprenentatge de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?