Consorci per a la Normalització Lingüística

El CNL de Barcelona difon el llegat de Raimon Panikkar - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CNL de Barcelona difon el llegat de Raimon Panikkar


Aquest 2018 se celebra el centenari del naixement del filòsof i teòleg Raimon Panikkar (1918 - 2010), gràcies a la iniciativa de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, que organitzen l'Any Raimon Panikkar amb la col·laboració de diverses entitats i associacions.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona s'hi ha sumat amb l'objectiu de difondre, entre l'alumnat i el professorat, el llegat d'aquest pensador català, considerat el filòsof més important de Catalunya, després de Ramon Llull, pel que fa a la reflexió interreligiosa i intercultural.

El discurs de Panikkar sobre la necessitat de diàleg sense condicions i d'entesa entre cultures i religions és un dels motius que porten l'Ajuntament de Barcelona a apostar amb força per l'organització d'activitats per recordar-ne l'obra i la biografia. Per a Lola López, comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat, "cal apostar per potenciar un diàleg dialogat entre iguals", sobretot en un moment en què la ciutat acull persones de tants orígens diversos i que aporten elements que enriqueixen el teixit cultural i social de la ciutat.

Així, el CNL de Barcelona participa activament en les activitats de l'Any Panikkar organitzades per l'Ajuntament a través de l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura (EALC) i treballa perquè la reflexió sobre el pensament del filòsof tingui un paper destacat durant tot el curs acadèmic 2018 - 2019. L'objectiu principal és promoure en l'alumnat reflexions al voltant de la interculturalitat, la diversitat lingüística, el plurilingüisme, el valor del llenguatge...

En aquest sentit, algunes de les actuacions que s'han anat fent i d'altres que estan programades per als propers mesos al CNL de Barcelona són:

  • Xerrada sobre Raimon Panikkar a càrrec d'Ignasi Moreta, comissari de l'Any Panikkar, i Jordi Pigem, filòsof i expert en Panikkar, i presentació per part de les tècniques de l'EALC de les activitats organitzades per l'Ajuntament, en la reunió del 2 de març de 2018, amb tècnics i tècniques de normalització lingüística (TNL) d'ensenyament.

  • Creació d'un espai dins del web del CNL dedicat a Panikkar amb l'objectiu de difondre la figura i l'obra del filòsof i les activitats (debats, concerts, espectacles, exposicions...) emmarcades dins de la celebració de l'Any Panikkar. A més, en aquest espai web, s'hi poden trobar frases cèlebres del filòsof, un espai per a la reflexió de l'alumnat i enllaços d'interès.

  • Difusió a les xarxes socials del treball al CNL respecte de l'Any Panikkar.

  • Difusió a les xarxes socials de les activitats (debats, concerts, espectacles, exposicions...) que se celebren en el marc de l'Any Panikkar, especialment de les organitzades per l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura, per promoure la participació dels usuaris del CNL i dels nostres seguidors a les xarxes.

  • Elaboració i lliurament als professors d'un document amb recursos per treballar Panikkar.

  • Elaboració de quatre unitats didàctiques, una per nivell -bàsic, elemental, intermedi i suficiència-, i de quatre guies didàctiques per a la visita a l'exposició "Raimon Panikkar: viure l'aventura intercultural" (EALC juny-desembre 2018) per part de dues TNL del CNL. Aquest material s'ha pogut elaborar gràcies a la col·laboració de l'Espai Avinyó, que ens va facilitar el contingut dels plafons amb molta antelació. S'ha repartit el treball de les unitats i les visites a l'exposició entre les delegacions per implicar tot l'equip del CNL. Les unitats i les guies es poden trobar a l'espai creat al web dedicat a Panikkar.

  • Recull d'activitats didàctiques que preparen professors del CNL a l'espai web dedicat a Panikkar.

Esperem que tota aquesta activitat serveixi per apropar la figura i el pensament de Panikkar als barcelonins.

Web del CNL

Espai web dedicat a l'Any Raimon Panikkar

Enllaços d'interès sobre Raimon Panikkar

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística