Consorci per a la Normalització Lingüística

Creix l'interès per aprendre català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Creix l'interès per aprendre català


D'acord amb les dades recollides a mitjan octubre, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha incrementat en un 4 % les inscripcions respecte a l'any anterior, durant el període de matrícules dels cursos de català de setembre i octubre. De les 22.612 inscripcions que hi van haver la tardor passada, a hores d'ara ja s'ha arribat a les 23.442, entre els cursos presencials i en línia.

Del total d'inscripcions d'aquest període, el gruix de l'alumnat procedeix de l'Amèrica del Sud, l'Amèrica Central, Mèxic i el Carib, amb un 35 % de les matriculacions, bastant per sobre del percentatge d'inscrits nascuts a Catalunya, que suposa un 21% del total. El tercer col·lectiu més nombrós és el dels alumnes procedents de la resta de l'Estat espanyol, que representa un 14 % del total. Les altres inscripcions provenen de la resta d'Europa (11 %), el Nord de l'Àfrica (9 %), l'Àsia (7%), la resta d'Àfrica (3 %) i els Estats Units i el Canadà (1%).

Aquesta distribució de les procedències dels alumnes inscrits als cursos del Consorci permet explicar l'augment significatiu dels cursos presencials, sobretot pel que fa als nivells inicials i bàsics, que han passat de 549 cursos el 2016 a 640, el 2017. Els cursos inicials i bàsics de català estan especialment adreçats a les persones no catalanoparlants, que acaben d'arribar a Catalunya i desconeixen la llengua, o que fa temps que s'hi han establert, però encara no en tenen prou domini.

En l'apartat de les inscripcions als cursos de català en línia, que també s'han vist incrementades en un 7 %, destaca sobretot l'interès pels cursos de Suficiència que permeten obtenir el certificat C1.

Per edats, la franja de 30 a 44 anys suposa un 41 %, seguida per la franja de 45 a 64 anys, amb un 28 % de les inscripcions, gairebé per igual que la franja de 16 a 29 anys, amb un 26% del total. Les inscripcions de persones més grans de 65 anys representen un 5%.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística