Consorci per a la Normalització Lingüística

Aquest 2017 connecta't al català! - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Aquest 2017 connecta't al català!


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa per a aquest 2017 cursos de català per millorar les habilitats comunicatives. Amb el lema Connecta't al català, ofereix un ventall de cursos per atendre totes les necessitats comunicatives com ara: iniciar-se en la comprensió i l'expressió oral, adquirir fluïdesa en les converses, ser competent lingüísticament a la feina, millorar l'escriptura en contextos formals, etc.

Els cursos que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística garanteixen l'oferta dels diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada, i permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats de la Direcció General de Política Lingüística. A més, el CPNL organitza cursos a mida, adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

L'oferta formativa del Consorci aporta eines i recursos perquè els alumnes ampliïn les seves possibilitats de millora lingüística dins i fora de l'aula i puguin relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el CPNL ofereix formació especialitzada per a les empreses, amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, com a eina de competitivitat i valor afegit.

Per al sector empresarial el CPNL ofereix cursos per millorar l'expressió oral com ara l'Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals?, etc. i per millorar l'expressió escrita, com Articles d'opinió: saber escriure amb arguments, Escriure a la xarxa, etc. i cursos d'Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.

Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

El CPNL ofereix cursos en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics i que al mateix temps permeti compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos presencials és variada, els cursos generals solen ser de 45 o de 90 hores i l'oferta formativa de continguts concrets o de pràctica d'habilitats és de 6 a 10 hores.

Les modalitats de formació s'adapten a les noves maneres d'aprendre, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat, si són cursos generals, i mitjançant l'Aula Mestra si són cursos especialitzats, i també ofereix cursos que combinen la modalitat presencial i en línia.

A més de les activitats pròpies de l'aula, el Consorci ofereix un gran nombre d'activitats culturals per practicar i aprendre llengua fora de l'aula. Activitats que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori i que a través de la llengua es fomenta el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es fa des del desembre.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística