Consorci per a la Normalització Lingüística

«Noms de carrers», un espai de ràdio. CNL de Tarragona - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

«Noms de carrers», un espai de ràdio. CNL de Tarragona


«Noms de carrers» és el nom d'un espai radiofònic que s'ha emès cada dilluns, entre 2/4 de 10 i les 10 del matí, al programa «Calafell Matí» de Calafell Ràdio, conduït per Mireia Romaguera.

Durant dues temporades (va començar el setembre de 2014), l'Oficina de Català de Calafell, del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, ha produït 66 programes. A cadascun s'ha anat explicant l'origen i el significat del nom d'un carrer de Calafell (o de vegades de més d'un), i s'aprofitava per donar altres informacions de tipus lingüístic: apunts d'ortografia o de gramàtica, refranys i frases fetes, jocs de llengua relacionats... També es feia un repàs a anècdotes i a la història del carrer.

En algunes ocasions, es partia dels carrers on vivien alguns alumnes dels cursos de català per a adults o participants del programa Voluntariat per la llengua convidats al programa i així, a més, s'aprofitava perquè expliquessin en públic la seva experiència a les aules o amb la seva parella lingüística.

D'altra banda, la secció començava cada dia amb una pista musical, relacionada amb el carrer o els carrers de cada programa. Els temes musicals estan recopilats a la llista de reproducció Els carrers de Calafell 2015 d'Spotify.

Tots els programes es poden escoltar a la carta al blog Cursos de català de Calafell, a la pestanya «Programes de ràdio».

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística