Consorci per a la Normalització Lingüística

Cursos de català a l’estiu - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Cursos de català a l’estiu


Durant els mesos de juliol i agost la majoria de centres de normalització lingüística organitzen cursos de català de diversos nivells. Aquests cursos tenen la mateixa durada que els cursos que s'organitzen la resta de l'any, però n'augmenta la intensivitat, és a dir, s'ofereixen 45 hores distribuïdes en sessions de 2 o 3 h diàries, habitualment de dilluns a dijous.

Enguany s'han organitzat més de 200 cursos presencials principalment dels nivells bàsic, elemental i grups de conversa. En alguns casos, s'han previst sessions de reforç d'ortografia i d'altres aspectes lingüístics.

Els cursos de nivell bàsic s'adrecen a persones no catalanoparlants amb l'objectiu que l'aprenent pugui resoldre, en català, les necessitats comunicatives essencials de la vida quotidiana.

Els cursos de nivell elemental s'orienten a persones no catalanoparlants que volen consolidar i ampliar les habilitats orals, com escoltar i parlar, i desenvolupar les escrites (llegir i escriure), amb la finalitat que s'expressi d'una manera fluïda en qualsevol situació comunicativa, encara que sigui sense la desimboltura, amb què ho faria si utilitzés la seva llengua materna.

Els grups de conversa serveixen per millorar el català oral. L'objectiu principal d'aquest curs és augmentar la seguretat i la confiança en el moment de parlar en català. Cada unitat fa referència a un tema a partir del qual es proposen a l'alumne diverses estratègies per encetar la conversa. Es tracta de practicar el català a través de situacions de la vida quotidiana.

Les sessions de reforç d'ortografia pretenen dotar l'alumne de recursos perquè pugui solucionar l'ortografia dels seus textos. El curs és sobretot pràctic amb la intenció que els alumnes facin exercicis d'ortografia i que resolguin els dubtes que es plantegen mitjançant el coneixement dels recursos que h ha a la xarxa.

Podeu consultar l'oferta formativa per al període d'estiu en aquest enllaç: http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador-cursos/

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística