Consorci per a la Normalització Lingüística

El Dia Internacional de la Llengua Materna - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Dia Internacional de la Llengua Materna


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza i participa, ja fa uns quants anys, en diversos actes al territori per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, que se celebra el 21 de febrer.

L'any passat, el Consorci va participar en diversos actes i activitats a tot Catalunya, que van mostrar la riquesa lingüística de l'alumnat que aprèn català al CPNL.

Enguany, les poblacions amb actes commemoratius són:

La tipologia d'actes i activitats és molt diversa: difusió de la celebració als mitjans de comunicació, exposicions, passejades literàries, activitats a l'aula amb l'alumnat, lectura de poemes, exposicions i lectures de diaris d'arreu del món, traducció d'articles de la Viquipèdia i taules rodones.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra anualment des de l'any 2000 per promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. La data representa el dia de 1952, quan estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el bangla, com a una de les dues llengües nacionals del que era el Pakistan en aquell moment, van morir per trets de la policia de Dhaka, capital actual de Bangladesh.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística