Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL, amb la Marató de TV3 - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL, amb la Marató de TV3


El Consorci per a la Normalització Lingüística s'ha sumat de nou a la mobilització de la societat catalana en favor de La Marató de TV3 i ha organitzat diverses activitats destinades a recollir fons per a la Fundació, que es destinaran a la sensibilització social i a la recerca sobre les dues malalties metabòliques molt freqüents a Catalunya: la diabetis i l'obesitat.

En aquest sentit, el Servei Local de Català de Girona, amb el lema Juguem PER I PER A La Marató, va organitzar un parell d'accions lúdiques relacionades amb la llengua: d'una banda, la construcció d'una cadena de paraules en què les persones assistents havien d'escriure una paraula que enllacés amb l'anterior i, de l'altra, es van fer diversos dictats exprés.  

Així mateix, l'Oficina de Català de Blanes (del CNL de Girona) va organitzar novament el Tastet de cuines del món. El passeig de Mar de Blanes va ser l'escenari d'aquesta activitat solidària. Una trentena d'alumnes, participants del programa Voluntariat per la llengua, comerços i restaurants de Blanes van cuinar per oferir una mostra gastronòmica a la població, que va respondre amb generositat a aquesta iniciativa comprant porcions d'aquests plats al preu d'1 euro. El resultat va ser una taula gegant ben assortida i ben representada amb cuina d'arreu del món: Uruguai, Colòmbia, Mèxic, el Marroc, Argèlia, Albània, Puerto Rico, Lituània, Irlanda, França, Rússia, Brasil, Polònia i Catalunya. Tota una festa gastronòmica al costat del mar.

A més de les activitats abans esmentades, altres centres de normalització lingüística han dut a terme diverses accions per recollir donatius i aportacions en benefici de la Marató de TV3, com el mercat solidari organitzat per l'Oficina de Català de Premià (CNL Maresme) o la col·lecta que va fer l'Oficina de Català de Cardedeu (CNL Vallès Oriental) durant la Fira de Nadal.

Les aportacions recollides en benefici de la Marató de TV3 permetran continuar avançant en la investigació de dues malalties cròniques: la diabetis i l'obesitat, amb la finalitat de trobar-ne les causes i una solució definitiva.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística