Consorci per a la Normalització Lingüística

«Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català» - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

«Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català»


Aquesta campanya és una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català per tal de fomentar-ne la lectura i el consum. A més, pretén contribuir a l'augment de l'oferta, incentivant la creació i l'edició de còmics en català.

Per aconseguir-ho, el CNL de Barcelona compta amb la col·laboració d'establiments comercials adherits a la campanya, editorials, organitzacions i professionals vinculats al món del còmic. Entre ells, hi ha el padrí de la campanya, Lluís Juste de Nin, dibuixant, il·lustrador i ninotaire, i creador de la Norma, imatge de la primera campanya per la normalització lingüística, duta a terme l'any 1982 per la Generalitat de Catalunya. Tots ells conformen una xarxa de persones i entitats compromeses en la tasca de difondre els títols, les col·leccions i les editorials que existeixen en aquest moment al mercat.

La imatge de la campanya Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català ha estat elaborada a partir de l'organització d'un concurs realitzat a diverses escoles de disseny i il·lustració de Barcelona, que va guanyar Nerea Cirilo, alumna de l'escola de belles arts Taure Academia de dibujo y pintura. Aquesta imatge és la que il·lustra tots els materials de la campanya: expositor, volander, adhesiu i estructura de plafons mòbil, que farem servir en estands i presentacions.

Activitats previstes en el marc de la campanya

  • Exposició Vinyetes: la història del còmic en català fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua i alhora posa de manifest les principals activitats i tendències del moment que es podrà visitar durant els mesos d'abril i maig a l'Espai Avinyó-Llengua i Cultura

  • Acte de signatura de convenis dedicat als establiments adherits a la campanya Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català, que serà el dia 28 d'abril a les 19 h a l'Espai Avinyó-Llengua i Cultura. Ara mateix la campanya compta amb més de 35 establiments adherits, que es comprometen a donar a conèixer i a oferir entre els seus clients els còmics en català que hi ha al mercat.

  • Taula rodona sobre el món del còmic, que es durà a terme a l'Espai Avinyó-Llengua i Cultura el 29 d'abril, en què hi participaran personalitats expertes en el tema

  • Participació al 33è Saló del Còmic de Barcelona, que es farà del 16 al 19 d'abril.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística