Consorci per a la Normalització Lingüística

Atenció al públic als supermercats. Campanya “A qui li toca” - Notícies del CPNL

Activitats properes del CPNL

Atenció al públic als supermercats. Campanya “A qui li toca”


La campanya "A qui li toca?", promoguda pel Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, pretén promocionar l'ús oral del català en l'atenció al públic als supermercats i aconseguir que sigui efectiu el dret que tenen els clients d'escollir la llengua de relació quan van a comprar i també que els treballadors que participen en aquesta campanya s'impliquin per facilitar als nous parlants l'ús de la llengua catalana.

En el marc de la campanya es van signar convenis amb cinc cadenes de supermercats, per fomentar-hi bones pràctiques en l'atenció al públic. Aquestes cadenes són Bon Preu, Condis, Mar Blau, JR Supermercats i HiperSimply.

La finalitat concreta d'aquesta campanya, doncs, és:

  • garantir el dret dels consumidors a ser atesos oralment i per escrit en català
  • sensibilitzar les persones que parlen català i atenen el públic als supermercats perquè no canviïn de llengua
  • proporcionar formació inicial a les persones que no entenen prou el català i fan atenció al públic als supermercats
  • fomentar que els clients s'adrecin en català als establiments adherits a la campanya
  • impulsar el programa Voluntariat per la llengua als supermercats i difondre la campanya Català i empresa, Ja estàs al dia?

Les sessions de sensibilització per al personal dels supermercats, anomenades Comunicació i atenció al públic, i la posterior aplicació del Pla 21 dies per fer un seguiment diari de la posada en pràctica dels criteris exposats en les sessions, van ser les principals actuacions derivades dels acords presos en els esmentats convenis. A partir d'aquí, per tal que els supermercats mantinguin una política de comunicació coherent i consolidada, cal reforçar la formació dels treballadors que encara tenen dificultats per poder comunicar-se en català, per això es recomana la inscripció als cursos de català del CPNL i la participació al programa Voluntariat per la llengua.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística