25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Premi Font de Santa Caterina de Microcontes

El Premi Font de Santa Caterina de Microcontes de Montornès del Vallès  va néixer l'any 2005 amb l'objectiu de promoure la sensibilitat per l'art, el gust per les lletres i l'ús de la llengua catalana. El concurs forma part del grup de concursos literaris que tenen lloc arreu de la nostra geografia i la seva existència  aporta el seu  petit gra de sorra en la presència pública de la llengua.

Se celebra amb caràcter biennal. L'acte de lliurament del Premi  té lloc al novembre durant les festes de Sant Sadurní, patró de la localitat . Fins al moment han tingut lloc cinc edicions del Premi i el nombre de participants ha anat augmentat edició rere edició.

Una particularitat del Premi Font de Santa Caterina, que el fa diferent d'altres de similars, és que en l'acte de lliurament es llegeixen una selecció de microcontes, hagin estat guanyadors o no, i els seus autors poden venir a llegir-los i compartir l'experiència amb el públic. Una altra particularitat és que en aquest acte, els alumnes de l'Aula de Teatre del municipi fan una posada en escena dels dos contes, premi i accèssit, guanyadors de l'anterior edició.

Les bases del Premi es publiquen al mes de maig i es difonen al web de premis literaris de la Generalitat de Catalunya; al web municipal; al web del CNL del Vallès Oriental i mitjançant cartells i fulls de mà que es distribueixen pels equipaments del municipi i a les biblioteques públiques de la zona. La temàtica del microconte és lliure, l'edat mínima per a poder prendre part en el concurs és de  16 anys i el text  ha de tenir un 750 caràcters amb espais.  El premi al millor microconte és de 350 euros, però també hi ha un accèssit de 150 euros per al conte que queda en segon lloc. A més, als autors que assisteixen a l'acte per llegir la seva creació se'ls acostuma a fer un obsequi i un diploma.

Durant 4 mesos i mig, aproximadament fins a l'octubre, els originals van arribant a l'Oficina de Català. Un cop tancat el termini de lliurament, el jurat llegeix els contes  es troba per deliberar i decideix el guanyador del premi  i l'accèssit.  El jurat el formen  la persona responsable de l'Oficina de Català de Montornès del Vallès, la bibliotecària de la biblioteca municipal, l'arxiver municipal, el tècnic de Cultura de l'Ajuntament i una persona de la comarca del Vallès Oriental relacionada amb el món de la literatura.

Imatges de l'indret on es troba la font que dóna nom al premi

Font de Santa Caterina. Postal Lucien Roisin. Dècada de 1920. AMMON (Arxiu Municipal de Montmeló)

Font de Santa Caterina. Postal. Dècada de 1930. AMMON

003. Esplanada de la font. 1959. AMMON


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes