La Biblioteca de la Llagosta renova el compromís amb el Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

És punt d'inscripció per a les persones interessades a formar part del programa

La Biblioteca de la Llagosta, situada a l'edifici de Can Pelegrí, ha renovat el compromís amb el Voluntariat per la llengua i per això serà part activa de la promoció del programa al municipi com a punt d'informació i d'inscripció.

Així doncs, la Biblioteca facilitarà les fitxes d'inscripció a les persones que vulguin formar part d'aquest programa com a aprenentes o com a voluntàries i, posteriorment, la tècnica de l'Oficina de Català de la Llagosta es posarà en contacte amb elles. Per altra banda, l'equipament també ofereix un espai de trobada per a les parelles lingüístiques, així com la possibilitat que els alumnes de català hi facin pràctiques lingüístiques.

Voluntariat presencial o en línia

El Voluntariat per la llengua ofereix dues modalitats: d'una banda, la modalitat presencial, en la qual les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat. De l'altra, la modalitat virtual, en la qual les parelles fan les trobades a través de plataformes de videotrucada.

Per participar en qualsevol de les dues modalitats calen persones voluntàries que siguin majors d'edat i disposin d'un mínim d'una hora a la setmana durant deu setmanes per dedicar-la a xerrar en català.

Aquest programa crea parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenent, que té coneixements bàsics de la llengua i vol adquirir fluïdesa.

Vols compartir aquesta notícia?