Noves parelles lingüístiques a Montmeló

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua va continuar endavant malgrat la pandèmia, moment en què tots estàvem tancats i es van formar noves parelles en format virtual.

Ara, de mica en mica comencem a formar parelles dins de la mateixa localitat que es decideixen a sortir al carrer per parlar, per practicar la llengua, per veure com avança la tardor.

Aquest és el cas de la Montse i la Ma Àngels. Són dues noies que es van conèixer la gimnàs i van començar una amistat fent exercici que ha tirat endavant per formar una nova parella lingüística. Ara es troben, a més del gimnàs, al carrer per passejar, per caminar i per agafar confiança a l’hora de parlar en català. La Montse és una mestra jubilada que s’ha animat a donar un cop de mà a la Ma Àngels, una aprenenta que està decidida a parlar més i millor el català.

També s’ha format una nova parella lingüística amb en Ramon, un voluntari prejubilat que havia exercit com a voluntari temps enrere, i la Ivette, una jove peruana. El repte és que ella aconsegueixi parlar el català no només perquè està estudiant català, sinó també perquè com que viu a Catalunya i la seva parella és catalana, té prou motius per aprendre la llengua.

Confiem a crear noves parelles abans no acabi l’any i per això animem els montmelonins i les montmelonines a apuntar-se al programa.

Susanna Corcho Campos

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?