Dues parelles lingüístiques noves a Montornès: una de presencial i una de virtual

Voluntariat per la llengua

Aquesta setmana s'han conegut la Mercè i la Nadia i la Mònica i la Fàtima i això ens fa molt feliços!

Aquesta setmana s’han pogut conèixer i presentar dues parelles lingüístiques noves a Montornès: la Mercè i la Nadia i la Mònica i la Fatima. Una parella serà presencial i es trobarà a Montornès, l’altra és una parella virtual i es trobarà telemàticament. Ambdues presentacions per qüestions d’agenda es van fer mitjançant videotrucada de WhatsApp.

El dimarts dia 9 de novembre a les 10, puntualíssimes es van connectar la Mercè i la Nadia, que faran les seves trobades presencials a Montornès. La tècnica de català va posar-les en contacte mitjançant una trucada de WhatsApp. La Nadia estudia castellà i català a l’Escola d’Adults del municipi i té molt d’interès a millorar el seu català; la Mercè, que malgrat no viure a Montornès hi ve tot sovint per temes familiars, li farà de voluntària. Ambdues és la primera vegada que participen en el Voluntariat per la llengua i tenen il·lusió per veure’s i conversar. La Nadia assisteix també a la tertúlia oberta de català que es fa cada dijous a la Biblioteca conduïda per un voluntari lingüístic.

El dimecres 10 va ser el torn de la Mònica i la Fatima. La Mònica va començar a fer de voluntària lingüística durant el confinament i la Fatima serà la seva cinquena aprenenta. La Fatima ha estat durant força mesos treballant a Montornès com a mediadora cultural i ara està estudiant un nivell Elemental de català en línia; s’ha animat a participar en el Voluntariat per reforçar la pràctica oral de la llengua mitjançant la conversa, que en els cursos en línia no és possible. A aquest primer contacte entre la Mònica i la Fatima també hi va assistir en Marc Massaguer, que en aquests moments coordina el Voluntariat per la llengua virtual al Vallès Oriental.

Esperem que les dues parelles comparteixin llargues i productives converses. Els hem recomanat que si volen poden fer servir els materials per promoure la conversa que tenen a la seva disposició en la pàgina web del Voluntariat, com els vídeos “Màgia per conversar”, el material Fils de conversa, la col·lecció de llibrets “Parlem tu i jo”, etc. I a la parella presencial, la Mercè i la Fàtima, a més els hem recomanat de fer alguna pràctica lingüística en els establiments de Montornès adherits al Voluntariat. 

El Voluntariat per la llengua és màgic. Uneix persones, crea vincles amb el territori, regala la llengua, descobreix el món.

Reyes Barragán

Vols compartir aquesta notícia?