Trobaba amb el dramaturg i novel·lista Marc Artigau a Montornès

Voluntariat per la llengua

Les parelles lingüístiques es van sumar a la tertúlia "Parlem de Llibres" organitzada per la Biblioteca Municipal

El passat dimarts dia 2 de novembre va tenir lloc a la Biblioteca de Montornès una trobada amb el dramaturg i novel·lista Marc Artigau. Participants en el Voluntariat per la llengua hi van prendre part i van llegir alguns contes de l'autor a tall d'introducció a l'activitat.

Les participants en el Voluntariat que van llegir els contes amb Marc Artigau

El dimarts passat dia 2 de novembre, la tertúlia "Parlem de llibres", que té lloc cada primer dimarts de mes a la Biblioteca de Montornès conduïda per l'escriptor Raimon Portell, va estar dedicada a la novel·la Jo era el món de Marc Artigau i es va poder comptar amb la presència de l'autor.

Des de l'Oficina de Català es va animar les parelles lingüístiques i persones vinculades al Voluntariat per la llengua i a l’Oficina de Català a assistir a la trobada i se'ls va proposar la lectura de la novel·la o bé de qualsevol altre llibre de l'autor, ja que Marc Artigau conrea també  teatre, poesia, contes i novel·la juvenil.

Especialment per a l'acte i com a introducció a la tertúlia, una parella lingüística va preparar la lectura de tres contes breus del mateix autor del recull Les paraules inútils. Es van seleccionar aquests contes, perquè una de les facetes força conegudes de Marc Artigau és la seva participació durant diverses temporades en el programa El món a Rac 1 de Jordi Basté fent la secció El conte de Marc Artigau, en la qual llegia un conte breu cada dia.

El coordinador de la tertúlia, Raimon Portell, va obrir la sessió i va presentar l'autor; tot seguit dues voluntàries lingüístiques i una aprenenta del Voluntariat per la llengua de Montornès, que a més formen part del grup de teatre local La Farándula, van llegir els contes triats. Tot seguit es va cedir la paraula a Marc Artigau que va fer una breu exposició sobre la seva obra i després van prendre la paraula els assistents, que li van plantejar qüestions sobre la novel·la, la seva faceta de dramaturg i altres aspectes de la seva producció.

La trobada amb Marc Artigau es pot resumir com una tarda amena, on va brillar la comunicació i on, evidentment, es va parlar de llibres, com s'escau al títol de la tertúlia.  Marc Artigau va desplegar el seu encant com a comunicador responent les preguntes i reflexions dels participants afegint-hi anècdotes interessants que van agradar molt als assistents.

Enguany les parelles lingüístiques 2021-2022 van començar a fer les seves trobades fa algunes setmanes, ja que s'han anat coneixent mitjançant una cita a l'Oficina de Català. Participar en la tertúlia amb Marc Artigau, per a aquells que han pogut assistir-hi, ha estat un bon moment per saludar-se i també una ocasió per conèixer exvoluntaris i aprenents que també eren presents a la tertúlia. Els participants en el Voluntariat per la llengua de Montornès troben en la Biblioteca un espai de suport que els ofereix una gran varietat d'activitats. La biblioteca és un lloc màgic.

Cal afegir que els alumnes del Bàsic 1 dels cursos de català per a adults també van poder “conèixer” Marc Artigau, ja que van llegir-ne a classe una biografia adaptada. Més endavant, quan arribin a cursos elementals, quan ja puguin llegir textos més complexos en català, potser s’animaran a practicar la comprensió escrita amb alguna de les seves novel·les juvenils o contes breus.

  

Reyes Barragán

Vols compartir aquesta notícia?