Èxit absolut! activitat musical "Viatgem amb les cançons tradicionals", a càrrec de la celonina Ariadna Ruiz

Llengua i cultura > Activitats culturals

Voluntaris i aprenents del programa VxL, alguns alumnes de català i altres assistents participen en la 1a activitat en línia a través del Teams.

Dijous 17 de desembre, a les 19 h, a través del Teams, es va realitzar la primera activitat en línia del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental.

L'activitat musical va començar amb la benvinguda i presentació de Pietat Sanjuán, directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental. Tot seguit va donar pas a Ariadna Ruiz, multiinstrumentalista especialitzada en percussió històrica; actualment professora de música a l'Escola de Música Municipal de Santa Maria de Palautordera.
 

Ariadna Ruiz va descobrir les tradicions a través del cant més emocional, la percussió rica i variada, i les lletres més profundes dels nostres avantpassats. Va cantar diferents cançons tradicionals de la península (catalanes, gallegues, valencianes...) i ens va explicar l'origen d'alguns dels instruments de percussió ibèrica que acompanyen el cant: el pandero quadrat, la pandereta, el bendir i el pandero quadrat de Peñaparda.

Finalment, després dels aplaudiments d'agraïment pel gran espectacle, hi va haver un torn de preguntes on els assistents van poder descobrir curiositats com el tipus d'instruments, anècdotes (té un pandero que li va fer a mà una dona gallega de 80 anys), per què va triar la percussió històrica, com es realitza un instrument de percussió, com es fa la difusió de la música tradicional, etc.

Música, cant, percussió i lletres profundes per acabar l'any amb bona música!

Trajectòria professional d'Ariadna Ruiz

Multiinstrumentalista especialitzada en percussió històrica. Actualment fa de professora de música a l'Escola de Música Municipal de Santa Maria de Palautordera.

És cofundadora del duet de música tradicional i dansa teatre Tecum Terra, formació amb la qual ha sigut finalista del Concurs Sons de la Mediterrània, organitzat pel Grup Enderrock i el CAT.

Ha actuat a molts indrets de la península i Europa amb diferents formacions de música tradicional i folklòrica com Tecum Terra, Els Rajolers, Tempus, Folk o Barbàrie, Box de Viterna, Graiatus...

Ha participat en el programa emès per TV3, Folk a l'estudi, com a percussionista i corista de la banda Enric Ez.

Correu electrònic: ariadnaruiz975(ELIMINAR)@gmail.com

Instagram: @ariadna_ruiz

Vols compartir aquesta notícia?