Arriba a Granollers el nou joc de llengua “Botigueja als comerços de Congost i mira què tinc!” en un nou format adaptat a la prevenció de la COVID-19

Socioeconòmic > Empresa > Plans Ofercat

Del 13 d'octubre al 5 de novembre, el Servei Local de Català, l'Oficina de Comerç de Granollers Mercat i l'Associació de Comerciants Congost organitzen el joc de llengua "Botigueja als comerços de Congost i mira què tinc!". Aquesta activitat s'havia de dur a terme la primavera passada i es va haver d'ajornar per l'estat d'alama a causa de la COVID-19.

Del 13 d'octubre al 5 de novembre el Servei Local de Català, l'Oficina de Comerç de Granollers Mercat i l'Associació de Comerciants Congost organitzen el joc de llengua "Botigueja als comerços de Congost i mira què tinc!". És un concurs que pretén fomentar el comerç de barri, l'ús del català i difondre algunes paraules específiques de cada tipus de botiga o empresa. Aquesta activitat s'havia de dur a terme la primavera passada, però es va haver d'ajornar per l'estat d'alarma decretat a causa de la COVID-19. Ara es farà en un format nou: amb un cartell penjat a les botigues i una butlleta que serà virtual.

Trenta-dos establiments tindran un cartell a l'aparador en què hi haurà una frase sobre el mateix comerç amb una paraula que caldrà completar i un codi QR. Els clients hauran d'escanejar amb el mòbil el codi QR i accediran a la butlleta virtual que caldrà emplenar adequadament per participar al sorteig de premis. Per encertar-ne les respostes, podran entrar a la botiga amb totes les mesures higièniques preventives de la COVID-19 i, també, hi haurà diverses pistes al cartell i als vídeos penjats a les xarxes socials amb l'etiqueta #BotiguejaaCongost.

El dijous 12 de novembre es farà el sorteig virtual i durant els dies posteriors es trucarà per telèfon a les persones guanyadores i se'ls farà arribar el premi.

Aquest concurs és la segona fase de l'activitat encetada el 2019. D'octubre de 2019 a gener de 2020 se'nva dur a terme la primera etapa, "Botigueja als comerços de Congost i mira qui parla!", en què es van publicar a les xarxes socials una trentena de vídeos breus de botiguers, de diferents procedències i llengües maternes, presentant en català una selecció dels productes i serveis que oferien.

El Servei Local de Català, l'Oficina de Comerç de Granollers Mercat i l'Associació de Comerciants Congost col·laboren per fomentar el comerç de proximitat i l'ús de la llengua catalana a la zona des de 2018, quan van dur-hi a terme el joc de llengua "Endevina-la!". Des de 2019 el Servei Local de Català de Granollers, del Consorci per a la Normalització Lingüística, hi desenvolupa un Pla Ofercat de foment de l'ús de la llengua catalana al comerç.

Bases del concurs i comerços participants

Vols compartir aquesta notícia?