Els alumnes dels cursos orals de català Ep! Escolta i Parla aprenen a anar a comprar amb els vídeos de la campanya "Botigueja als comerços de Congost" de Granollers

Cursos de català, Socioeconòmic, Acolliment

A través de vídeos protagonitzats per botiguers dels comerços del barri Congost de Granollers, els alumnes aprenen els noms de les botigues, on són, com poden arribar-hi i els productes que hi poden comprar 

Aquest mes de febrer, en els dos cursos orals de català Ep! Escolta i Parla que es fan a Granollers, tocava la llicó d’aprendre els noms dels comerços i de què s’hi pot anar a comprar. No s’ha trobat una millor manera de reforçar aquest aprenentatge que fent servir els vídeos "Botigueja als comerços de Congost", una campanya impulsada pel SLC de Granollers per promoure el comerç de barri i de l'ús de la llengua catalana.

Es tracta d’uns vídeos de curta durada en què els botiguers es presenten i diuen alguns dels productes que venen. Acaben convidant la gent a anar-hi a comprar. Ha estat molt interessant perquè els alumnes han reconegut molts dels comerços i botiguers que hi intervenen, i això els ha motivat en l’aprenentatge. També han après amb molt entusiasme formes de comiat com: “Vine”, ‘T’esperem”, “Benvinguts” o “Fins aviat”.

L'Ep! Escolta i Parla és un nou curs de català oral que ofereix el Consorci per a la Normalitzaciío Lingüística (CPNL). S'adreça a persones adultes que no entenen ni parlen català, no alfabetitzades, amb poc bagatge acadèmic, o que coneixen només alfabets diferents del llatí. L'objectiu és que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català.

El Servei Local de Català, l'Oficina de Comerç de Granollers Mercat i l'Associació de Comerciants Congost col·laboren per fomentar el comerç de proximitat i afavorir l'ús de la llengua catalana a la zona des de 2018, quan van dur-hi a terme el joc de llengua "Endevina-la!". Des d'aquest 2019 el Servei Local de Català de Granollers, del Consorci per a la Normalització Lingüística, hi desenvolupa un Pla Ofercat de foment de l'ús de la llengua catalana als comerços.

Vols compartir aquesta notícia?