Grup de conversa en català a la Biblioteca Contravent de Vilanova del Vallès

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

A finals de l'any passat es va posar en marxa a la Biblioteca Contravent, de Vilanova del Vallès, un grup de conversa en català vinculat al programa Voluntariat per la llengua, dinamitzat per un voluntari.

Grup de conversa en català - VxL Biblioteca Contravent

Actualment el grup de conversa està format per dos voluntaris, el Salvador i el Domènec; tres aprenentes, l'Eva, la Carolina i la Gina; i un aprenent, el Roger, i es troben cada dimecres, de 7 a 8 del vespre, en una sala de la biblioteca.

Els aprenents són persones vingudes de Txèquia, Veneçuela, Equador i Austràlia, amb ganes d'aprendre el català i de compartir aquesta estona de conversa, amena i distesa, amb el grup.

Els temes de conversa solen girar al voltant de qüestions quotidianes, del dia a dia dels aprenents (la feina, anar a comprar, costums, tradicions d'aquí i dels països d'origen...), però sobretot els agrada parlar sobre el menjar, compartir receptes... i també assaborir alguna menja dolça que porta alguna de les noies del grup... I així és com aprenen vocabulari, expressions... Fins i tot, una de les aprenentes s'ha apuntat a cantar a la coral on canta el Salvador.

Potenciar la lectura i la conversa en català és també un dels objectius del programa Voluntariat per la llengua (VxL), és per això que el grup està vinculat a aquest programa de foment de l'ús del català.

En algunes de les trobades i per facilitar les converses entre els aprenents i voluntaris, el grup fa servir el material que la tècnica del Servei Comarcal de Català els ha facilitat: Llegir per parlar, llegir per aprendre, de la Direcció General de Política Lingüística, que té com a finalitat l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura, i també alguns quaderns de la col·lecció 'Parlem tu i jo' del VxL sobre temes diversos.

Assumpta Relats, SCC del Vallès Oriental

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?