• Xerrada de l’escriptor Lluís Julián amb els alumnes de Suficiència 1 de la Llagosta

Sensibilització

Els alumnes havien llegit la seva obra: Tretze històries entre insòlites i fantàstiques

Dimecres, 12 de desembre, l'escriptor Lluís Julián va parlar del seu llibre Tretze històries entre insòlites i fantàstiques amb els alumnes de Suficiència 1. Amb aquesta trobada a l'aula clou una activitat que els alumnes iniciaren a principi de curs, quan van començar a llegir el recull de petits relats, i que continuaren durant tot el quadrimestre, comentant els relats a classe. També a l'aula els alumnes van elaborar conjuntament les preguntes que van fer a l'autor.

L'autor, per la seva banda, va explicar als alumnes com havia sorgit la idea de cada una de les històries i el procediment de creació, sobretot de les tècniques que utilitza ell a l'hora d'escriure. També va ressaltar que ell havia après a escriure llegint els seus autors de referència i va aconsellar als alumnes que per escriure bé s'havia de llegir i escriure molt, que la inspiració només era una petita part del procés de producció que no trobava lloc si no era enmig de molta feina.

                                                                                                                                    

La presència d'autors a l'aula apropa l'alumnat a la literatura i a la llengua catalanes i els estimula l'hàbit de llegir. 

Oficina de Català de la Llagosta

Vols compartir aquesta notícia?