25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 17 de maig de 2012

Agustí Vehí presenta la seva novel·la Torn de nit a l’alumnat dels cursos de català per a adults de Mollet del Vallès

Agustí Vehí presenta  la seva novel·la <em>Torn de nit</em> a l’alumnat dels cursos de català per a adults de Mollet del Vallès

Vilaclara o Figueres, ens descobreix l’autor, és el lloc on treballen en el torn de nit cinc guàrdies urbans: en Codipenal, la Jennifer, en Nicetu, en Marcel·lí i en Palomu, el caporal, uns personatges que estan inspirats, ens explica Agustí Vehí, en trets de molts personatges reals. És un enamorat de Figueres i de l’Empordà i explica, segons diu, el que ell coneix i amb la llengua que ell parla, perquè no ho sabria fer d’una altra manera.

Agustí Vehí, que en primer lloc felicita l’alumnat dels cursos de català per adults per aprendre català i a trobar el gust de llegir en català i de parlar la llengua on viuen, comenta la gran tasca que tenim tots plegats pel que fa a la llengua.

L’autor ens explica com al rerefons de la història sempre hi ha la societat en què vivim. Torn de nit és una petita història sobre els policies. És una reflexió irònica que ens descobreix com darrere l’uniforme hi ha una persona, que té dies bons i dies dolents, com tothom. És una reflexió irònica, però molt tendra també.

Agustí Vehí ens diu que ell ha viscut tres moments importants des que va entrar a la guàrdia urbana, l’any 1982. El primer, amb els ajuntament democràtics, a l’època de la transició. El segon, amb la institució del cos dels mossos d’esquadra. I el tercer, amb el canvi tecnològic que hem viscut. “Quan vaig començar anàvem amb una Olivetti, amb cinc papers de calc. Ara, en canvi, amb el telèfon mòbil vaig informat cada segon. A mi, aquest canvi encara em desconcerta. I ens trobem que els joves estan preparadíssims tecnològicament, però que no saben res de la vida; en canvi, els “cocodrils” no sabem fer anar el correu electrònic, però en sabem molt, de la vida”.
L’intercanvi d’impressions entre l’autor i l’alumnat ens va apropar molt l’autor, i ens va fer passar una estona entranyable.
 

Fotos de l'acte


Llibreria Illa, Editorial Alrevés, Biblioteca Can Mulà i Servei Local de Català de Mollet (CPNL)
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter