25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 11 de juny de 2019

V Gran Dictat – Futbol Sala de Caldes de Montbui per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit esportiu

Des de fa cinc anys, l'Oficina de Català i l'Ajuntament organitzen aquest concurs basat en els lèxics esportius que han elaborat, conjuntament, amb el CNL Vallès Oriental i el TERMCAT

V Gran Dictat – Futbol Sala de Caldes de Montbui per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit esportiu

Dijous, 6 de juny, 16 alumnes de les diferents escoles de Caldes de Montbui han estat els protagonistes de la darrera activitat d'aquest any dedicada a la difusió del vocabulari de futbol sala Cinc contra cinc. Lèxic de futbol sala. Juguem-hi en català, que van elaborar el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

Quatre grups formats per un membre de cada escola han jugat, a La paraula mal dita, La paraula amagada i El lletra a lletra que han servit per seleccionar el dos equips que han fet El gran dictat final que ha decidit quin equip era el campió. Tots els concursants animats pels seus companys de classe han demostrar tenir un bon coneixement del lèxic d'aquest esport.

La rebuda als infants i al públic en general l'han fet la regidora d'Educació i Formació Permanent, Roser Guiteras, i la directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán, que han iniciat l'acte amb una benvinguda a alumnes, mestres i familiars, agraint-los la participació al concurs i convidant-los a continuar treballant per a l'ús de la llengua catalana.

Al Gran Dictat hi participen els més de 200 alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la vila, que, un cop tenen el lèxic, el practiquen amb diferents activitats que ha creat l'Oficina de Català de Caldes, juntament amb les escoles. A partir d'aquestes activitats cada escola selecciona els quatre alumnes que concursen en el Gran Dictat, que conté proves extretes d'El gran dictat de TV3.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter