25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 15 de febrer de 2019

Trobada amb l'escriptor i dinamitzador lingüístic David Vila i Ros a Montornès del Vallès

Els alumnes de Suficiència 2 han llegit algun dels reculls de contes i microcontes de David Vila i Ros. Els alumnes de Bàsic 2 han fet lectura a l'aula d'alguns dels contes més senzills. 

Trobada amb l'escriptor i dinamitzador lingüístic David Vila i Ros a Montornès del Vallès

La trobada donava el toc de sortida a la segona edició del Voluntariat per la llengua del curs 2018-2019

Ahir 14 de febrer a la Biblioteca de Montornès va tenir lloc la trobada amb l'escriptor i dinamitzador lingüístic David Vila i Ros. El motiu de la trobada va ser, d'una banda comentar amb ell els seus contes i microcontes, ja que els seus reculls de narracions havien estat la lectura del trimestre dels cursos de català; d'altra banda, la trobada era l'excusa ideal per donar el toc de sortida a la segona edició del Voluntariat per la llengua d'aquest curs 2018- 2019. 

En David Vila va començar la seva intervenció parlant de llengua catalana, del valor del Voluntariat, de la importància de la supervicència de les llengües i de la nostra feina com a parlants per mantenir la llengua viva reforçant-ne l'ús social. Tot seguit va parlar del gènere del conte (i del microconte), que de cap manera ha de ser considerat un gènere menor. Va recordar que hi ha molts exemples d'autors europeus que l'han conreat i que a casa nostra tenim exemples de grans autors que han escrit contes com Mercè Rodoreda, Victor Català (Caterina Albert) o Pere Calders. Per acabar, els assistents van fer-li preguntes sobre llengua i sobre escriptura, es van comentar anècdotes en relació amb la llengua i el voluntariat i entre tots van llegir alguns contes i microcontes.

Els contes de David Vila son de bon llegir,  parteixen de la vida quotidiana per acabar amb un final sovint surrealista, fantàstic i insperat que provoca perplexitat en el lector. Són contes que malgrat la simplicitat aparen amanguen un tema profund que convida a la reflexió. L'estona que vam passar amb ell va ser amena i agradable, ja que és  molt comunicatiu i simpàtic Tots els assistents van gaudir de la tarda com una bona experiència.


Reyes Barragán. Oficina de Català de Montornès
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter