25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 17 de gener de 2019

Sabeu que aquest any 2019 hem arribat al 500 Tastets de llengua? Gràcies, Ràdio Mollet i per molts anys!

Vam estrenar el microespai Tastets de llengua el 17 d'octubre de 2008, ara fa més de 10 anys i tot just aquest any estrenem el número 500.

Sabeu que aquest any 2019 hem arribat al 500 Tastets de llengua? Gràcies, Ràdio Mollet i per molts anys!

En els Tastets de llengua, com molt bé diu l'entrada del programa, es parla sobre novetats, dubtes o curiositats que hagin arribat d'alguna manera al Servei de Català per compatir-los amb l'audiència: novetats i eines en català com per exemple què és l'Optimot (un servei de consultes lingüístiques per Internet), si és correcta l'expressió tornem en cinc minuts o curiositats de paraules com què significa culer.

En la tria temàtica, es promou qualsevol novetat, dubte o curiositat, tenint en compte l'actualitat i el moment de l'any. Per exemple, al principi d'any es parla del calendari o de com es diu la col·lecció de calendaris, calendofília, per exemple. Un altre dia es comenta l'expressió per barba i es diu que no és recomanable, perquè no respecta els criteris d'igualtat de gènere, ja que les dones no tenen barba. En lloc de dir que toquen tres ampolles de vi per barba, s'explica, per exemple, que es pot dir que toquen tres ampolles de vi per cap o per persona.

Tastets de llengua va arribar, també, a totes les emissores de COMRàdio a través de La Sindicada l'any 2010, la plataforma que permetia compartir els continguts entre totes les amissores i que avui s'ha convertit en La Xarxa.

La periodicitat de Tastets de llengua és setmanal però l'emissió és diària en diferents franges horàries.

Els Tastets de llengua es troben penjats al web de Ràdio Mollet (Podcast), al web de l'Ajuntament de Mollet (Servei de Català) i al web del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental-CPNL (Destaquem).

Gràcies, Ràdio Mollet i per molts anys!Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes