25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 7 de novembre de 2018

Club de lectura amb Álvar Caixal a la Biblioteca de Montornès

El llibre Les llavors del silenci ha estat la lectura d'aquest mes del club de lectura de la Biblioteca de Montornès i el llibre que els alumnes de Suficiència 1 han treballat aquest trimestre.

Club de lectura amb Álvar Caixal a la Biblioteca de Montornès

Lectors i lectores de Montornès es van reunir a la Biblioteca per compartir conversa amb l'autor.

Ahir dimarts 6 de novembre els lectors i lectores de Montornès van tenir una cita amb Àlvar Caixal, autor de Les llavors del silenci. 

La Biblioteca de Montornès celebra enguany el seu cinquantè aniversari i aquesta trobada amb l'autor s'emmarca en les activitats que, com a celebració, s'estan duent a terme al llarg del 2018.  L'activitat també forma part del cicle de converses amb autors "Avui també és Sant Joan" de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Durant la conversa, que va ser molt participativa, el Sr.Caixal  va comentar els aspectes històrics de la novel·la, aquells detalls de la realitat que donen versemblança al relat, el tractament del temps, les històries familiars ocultes que produeixen dolor a les generacions futures, les ferides que cal cicatritzar... L'autor va estar acompanyat per la psicòloga Anna R. Ximenos que va centrar-se en parlar de la psicologia dels personatges.

Aquesta novel·la va ser guardonada el 2013 amb el Premi  BBVA Sant Joan . L'autor ens presenta una història que vol  ensenyar-nos que amagar els errors del passat pot tenir repercusions i que cal tancar ferides. El llibre ens explica la història de l'Alfred que, després del suïcidi del seu pare, veu com al seu voltant va apareixent una història familiar que poc té a veure amb la que ell coneixia. Caixal ens parla un tema que avui en dia, després de més de 70 anys, encara està vigent: les conseqüències d'una Guerra Civil cruel i sense sentit .


Pl. de la República

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes