25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 30 d'octubre de 2018

Inici del Voluntariat per la llengua de Granollers amb Josep Ruiz de Veu Pròpia

El dijous 18 d'octubre va tenir lloc la trobada d'inici dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua a Granollers

Inici del Voluntariat per la llengua de Granollers amb Josep Ruiz de Veu Pròpia

Per iniciar el nou curs 2018-2019, primerament, Pietat Sanjuán, directora del Centre de Normalització Lingüística, va donar la benvinguda i va agrair l'assistència d'alumnes i voluntaris. Tot seguit va presentar Francesc Arolas, president del Consell de Centre del CNL del Vallès Oriental, i Josep Ruiz, president de l'entitat Veu Pròpia.

Josep Ruiz, originari de Granada, va explicar la seva vivència personal i va explicar com va venir a Catalunya i va aprendre català. A continuació va destacar la importància d'aprendre la llengua del país d'acollida per integrar-se i va encoratjar els assistents a parlar català. També va explicar què és Veu Pròpia, quines activitats duu a terme l'entitat i què cal fer per formar-ne part.

Veu Pròpia és una organització de nous parlants a favor de la llengua. La formen persones de tota mena amb un tret comú: no tenen el català com a primera llengua, però l'han adoptat com a llengua habitual. Treballen per la presència pública dels nous parlants, per ajudar les persones que estan adoptant el català i per aconseguir el benestar d'una llengua comuna: la llengua catalana.

Per acabar l'acte, Francesc Arolas va fer entrega d'una litografia de la Porxada a Josep Ruiz. La litografia és del fotògraf Carles Gabarrella.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes