25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 5 d'octubre de 2018

Conferència sobre Pompeu Fabra com a inici de les VII Jornades Modernistes de la Garriga

Les VII Jornades Modernistes de la Garriga s'estrenen amb una xerrada sobre Pompeu Fabra, un dels personatges de l'època que fou capaç de posar el català al seu lloc.

Conferència sobre Pompeu Fabra com a inici de les VII Jornades Modernistes de la Garriga

presentació de la conferència de Mònica Montserrat

La Garriga donava el tret de sortida de les VII Jornades Modernistes a través de dos personatges singulars de l'època: en J.M. Raspall i Pompeu Fabra.

El divendres a la tarda, més d'una seixantena de persones es reuní a la casa modernista de can Raspall per conèixer, a través d'una escena teatralitzada, un dels arquitectes més coneguts del Modernisme.

A continuació la Mònica Montserrat, consultora de la UOC i coordinadora del Postgrau de Correcció i Assesorament Lingüístic a la UAB, va fer una conferència sobre Pompeu Fabra amb el títol de Dades i curiositats entorn del seny ordenador de la llengua catalana. Va ser una xerrada en què feu una biografia sobre el lingüista català i a més explicà alguns moments més amagats de la vida de Fabra.

Alumnes de català, aprenents i voluntaris lingüístics i altra gent del públic assistiren a l'acte envoltats de persones disfressades del segle XIX a fi de donar més realitat a aquest moment de la història.


Oficina de Català de la Garriga
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter