25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 11 de juliol de 2018

La Germandat de Parets del Vallès dona suport al Voluntariat per la llengua

L'associació, una de les més antigues del municipi, és una entitat mutualista d'assegurances d'enterrament sense afany de lucre, que vetlla per al foment de l'associacionisme a la vila.

La Germandat de Parets del Vallès dona suport al Voluntariat per la llengua

La Unió de Germandats de Previsió Social de Parets i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, a través de l'Oficina de Català, han signat un conveni de col·laboració per difondre i promoure el Voluntariat per la llengua al municipi. Amb aquest acord, es donarà a conèixer aquest programa entre els membres de l'associació perquè puguin participar-hi i es col·laborarà en actes conjunts. 

La Germandat és una associació local sense ànim de lucre que posa a disposició dels ciutadans del municipi assegurances de Decés. És una de les més antigues del municipi i compta amb prop de 1.400 socis. Des de sempre, ha vetllat per estar vinculada a les activitats del poble. En aquest sentit, cada any celebra festa de la seva patrona, la Mare de Déu de Montserrat, amb una festa per als seus associats. En la d'aquest any hi ha actuat 'Cantem en català', el grup impulsat pel CEM Maria Grever i l'Oficina de Català per aprendre i practicar català a través de les cançons, interpretant dues cançons. L'entitat també participa en les fires d'entitats del poble i en actes com l'ofrena floral que es fa per la Diada Nacional de Catalunya. 

Aquest 2018, La Germandat Parets ha iniciat una nova etapa: ha renovat la seva imatge corporativa amb l'objectiu de fer-se més visible i propera a la població. El canvi més important és el de la seva nova seu, ara a l'avinguda de Lluis Companys, 2 (local 1), però també han creat un nou  web , i han actualitzat els comptes de  Facebook i Twitter. A més, han iniciat una campanya de col·laboració amb comerços paretans, que ofereixen descomptes als socis de l'entitat, i amb entitats, com és l'acord de col·laboració que els agermana amb la colla castellera Manyacs.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa amb parelles lingüístiques. Les entitats col·laboradores són organitzacions educatives, cíviques i culturals que ajuden a apropar la cultura al territori i la societat catalanes a totes les persones que hi viuen. A Catalunya, n'hi ha més de 800.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes